Müzikle Uğraşmanın Zekaya Olan Etkisi
Müzikle Uğraşmak Zeki Yapıyor
Bilim adamları, müzik (aleti) çalmanın, belirgin biçimde beyni geliştirebildiği ve tüm türlerini işitmeyi geliştirdiğine dair ilk somut kanıtı buldular,sürekli olarak bir müzüik aleti ile uğraan kimselerde beyin yapısının daha aktif oldugu ve zihnin gelişmeye daha yatkın olduğu belirtildi.
Northwestern Üniversitesi’nde bir nörobiyoloji , araştırmacı Nina Kraus, “Müzikle Uğraşmanın, yaşamdaki diğer birçok şeye, potansiyel olarak, okuma ya da ses tonlarının ince farklıları ayrıntıları daha kolay seçme veya gürültülü bir sınıftaki sesleri diğer insanlara göre daha iyi duymaya yardımcı olduğu görülüyor.” diye konuştu, deneyler katılanların, kendi seçimleri olan bir filmi izleyen ve dinleyen 20 yetişkin gönüllü ile başladı, gönüllülerin yansı, 12 yaşından önce, bir müzik aleti kullanma konusunda en az altı yıldan fazla eğitim almışlardı. Diğerlerinin, üç yıldan fazla müzik deneyimi yoktu.
Northwestern Üniversitesi’nden araştırmacı Nina Kraus sonuçların oldukca farklı ve ilğinç oldugunu müzük deneyim olan kişilerin filimdeki müzük ve sesleri daha kolay hatırlayabildigini diğer seslerin arasından daha kolay ayırabildiğini söyledi.